Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında okulumuzda tören düzenlenmiştir. Törende Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından Müdür Yardımcısı Nurullah KILINÇ konuşma yapmış, ardından öğrencilerimiz Bekir BURUNÇAYIR ve Melike OKUMUŞ kendi yazdıkları şiirleri okumuştur. Ardından müzik öğretmenlerimiz İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşını öğrencilerimizle beraber söylemiştir. Bunun ardından velilerimizin getirdikleri ikramlar öğrencilerimize ikram edilmiştir. Şenlik havasındaki etkinlikten öğrenciler ve velilerimiz mutlu ayrılmıştır.

Ekm

Kahramanmaraş UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına (UCCN) Katılım Çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (KSÜ SEM), Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ve UCCN Adaylık Komisyonu ortaklığında düzenlenen edebiyat ve resim atölyeleri etkinlikleri kurumumuzda gerçekleştirilmiştir.

eTWİNNİNG PROJELERİMİZ

P4C, Philosophy for Children (Çocuklar için Felsefe) kısaltmasıdır. P4C, çocukların felsefi düşünmeyi öğrenmelerini ve tartışma yoluyla eleştirel düşünce becerileri geliştirmelerini amaçlayan bir eğitim programıdır.P4C, Matthew Lipman tarafından 1970'lerde ABD'de geliştirilmiştir. P4C, çocukların felsefi sorular sormasına ve bu sorulara cevaplar aramasına olanak tanır. Bu program, çocukların düşüncelerini ifade etmeleri ve başkalarının görüşlerini anlamaları için bir ortam sağlar.P4C, öğrencilerin sosyal ve etik sorunları ele almalarını, problemleri çözmelerini ve kararlar verirken mantıklı düşünmelerini öğrenmelerini sağlar. P4C programı, öğrencilerin eleştirel düşünme, analitik beceriler, empati ve özgüven geliştirme gibi birçok faydaya sahiptir. P4C ayrıca, çocukların okuma, yazma ve matematik gibi diğer derslerdeki başarılarını da artırabilir.

Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA) (diğer bir deyişle Küresel Amaçlar), Birleşmiş Milletler üyesi ülkeler tarafından 2030 sonuna kadar ulaşılması amaçlanan hedefleri içeren bir evrensel eylem çağrısıdır. Tüm dünyada açlık ve yoksulluğa son vermek, iklim değişikliği ile mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak, nitelikli eğitimi, sorumlu üretim ve tüketimi yaygınlaştırmak gibi 17 ana başlıktan oluşan sosyal, kültürel ve ekolojik meselelerin çözümüne odaklanır. Ocak 2016'da yürürlüğe girmiştir.

eTwinning, Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluktur. İletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak; kısacası Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunu hissetmek ve bu topluluğun bir parçası olmak için, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır. eTwinning, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin kullanımı vasıtasıyla gerekli destek, araçlar ve hizmetleri sağlayarak okulların herhangi bir konuda kısa ve uzun vadeli ortaklıklar kurmasını kolaylaştırarak Avrupa'da okul işbirliğini teşvik etmektedir.

Bütün bunlardan yola çıkarak Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını P4C planları uygulayarak öğrencilerimize kazandırmaya, kavratmaya yönelik iki ayrı eTwinning projesi yürütülmektedir. Projelerimiz destek grupları için ve Byf ve Öyg gurupları için ayrı olmakla beraber her ikiside uluslararası eTwinning projeleri kapsamındadır. Children’s Speaking Club-P4C and Sustainable Development Goals Primary School ve Children’s Speaking Club-P4C and Sustainable Development Goals Secondary School adı altında yürütülmektedir.

Ekm

Kurumumuz Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi Okul Aile Birliği toplantısı 14 Ekim 2023 tarihinde kurum yöneticilerimiz tarafından gerçekleştirilmiştir. Katılım sağlayabilen velilerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Kurumumuz Nuri Pakdil Bilim ve Sanat Merkezi 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği Toplantısı 14.10.2023 Tarihinde Kurumumuz Toplantı Salonunda Yapılacaktır. Tüm Velilerimizin Toplantıya Katılması Rica Olunur.