T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KAHRAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU - Nuri Pakdil Bilim Ve Sanat Merkezi

Duyurular

Nis

 

 

 

“A sustainable world with STEM” eTwinnig projemiz

 

Kuzey Mekadonya ile kurucusu olduğumuz “A sustainable world with STEM”  eTwinnig projemizde Fransa ve Türkiye 'den ortaklarımız bulunmaktadır. Toprak kirliliği, iklim değişikliği, tohum azlığı gibi birçok dünya problemini içeren projemizde ayrıca öğrencilerimiz küçük yaştan itibaren Stem etkinliklerini öğrenmektedirler.

Nis

Turkey(10), Romania(2), Lithuania(2), Spain(1), Greece(1), Croatia(1)

Dünyaya Sanat ile İz Bırakıyoruz

“We Leave Our Mark on the World With Art”

Romanya, Litvanya, Yunanistan, Hırvatistan ortaklı, İspanya ile kurucusu olduğumuz “We Leave Our Mark on the World With Art” isimli eTwinning projesi ile öğrencilerimizin sanatsal yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktayız. Çeşitli sanatsal çalışmalarla öğrencilerin estetik duygularını ve hayal güçlerini geliştirmeyi amaçlayan etkinliklerle, onlara kendi ürünlerini tasarlayabilmeleri için ortamlar oluşturacağız. Projede önde gelen ressamlar ve kullandıkları teknikler hakkında bilgi sahibi olmalarına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Proje sayesinde öğrencilerimiz, diğer ülkelerdeki akranlarıyla iletişim kurarak yaptıkları çalışmaları ve öğrendikleri bilgileri birbirlerine aktarabilecekler.

 

Nis

Bu çalışmada görme engellilerin doğa ve bilimle iç içe olmalarını sağlamak amacıyla dokunarak öğrenebilecekleri bir “Endemik bitki türleri kataloğu” eğitim materyali tasarlamıştır. Bilindiği gibi görme engelliler bazı derslerde özel materyal olmaması nedeniyle bazı konuları kavramakta zorlanmaktadırlar. Bu çalışmada görme engelli öğrencilerin dokunarak konuları daha iyi kavraması için özellikle üç boyutlu kabartmalı çizimler oluşturulmuştur. Ülkemizde yetişen 20 endemik türün üç boyutlu kabartmalı çizimleri hazırlanmış ve görme engelliler için bir endemik bitki kataloğu oluşturulmuştur. Özel gramajlı ve A4 boyutundaki kâğıt zeminlere oluşturulan bu çizimlerin yanında yine kabartmalı olarak bitkilerin Türkçe ve Latince isimleri ile Braille alfabesi ile açıklamaları yazılmıştır. Görme engellilere yaygın bir şekilde paylaşılan ürün 2021 yılında TÜBİTAK Ortaokullar arası proje yarışmalarında Türkiye üçüncüsü olarak ödüllendirilmiştir.

Ara

Our eTwinning project in partnership with Jordan, Northern Macedonia, Romania and Türkiye aims to help students concepts through stem activities, develop their cognitive skills, recognize problems and realize that they can produce different solutions to problems. They are asked to produce and present prototypes at project events.

Ürdün, Kuzey Makedonya, Romanya ve Türkiye ortaklığında yürüttüğümüz eTwinning projemiz, öğrencilerin kavramları kavramalarına, bilişsel becerilerini geliştirmelerine, sorunları tanımalarına ve sorunlara farklı çözümler üretebileceklerini fark etmelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

Ara

Kurumumuz öğretmeni Fatma GÜZELGÖRÜR tarafından yapılan Coding Activity isimli etwinning projesi Nuri Pakdil BİLSEM'de uygulanmaktadır. Polonya, Kuzey Makedonya, İtalya ve Türkiye ortaklı Coding Activity isimli eTwinning projemiz ile öğrencilerimize analitik, eleştirel ve sorgulayıcı düşünme becerileri ve problemler karşısında farklı algoritmalar geliştirme gibi beceriler kazandırmayı amaçlamaktayız.

Coding Activity 

Our eTwinning project in partnership with Poland, Northern Macedonia, Italy and Türkiye  aim to provide our students with skills such as analytical, critical and questioning thinking skills and developing different algorithms for problems.

Ara

"Intercultural Digital Dialogue" project aims to help students get to know different cultures, understand digital communication and share their values. The project will enable students to establish a dialog between different cultures. It will also develop their digital communication and collaboration skills. Students will share the cultural values of their countries via many different digital contents.

 

Türkiye, Romanya, Litvanya, Polonya, İtalya, Hırvatistan, Kuzey Makedonya, İspanya, Litvanya "Kültürlerarası Dijital Diyalog" isimli eTwinning projemiz ile öğrencilerimizin farklı kültürleri tanımalarına, dijital iletişimi anlamaları ve değerlerini paylaşmalarına yardımcı olmak amaçlanmaktadır. Proje, öğrencilerin farklı kültürler arasında diyalog kurmasını sağlayacak. Aynı zamanda öğrencilerimizin dijital iletişim ve iş birliği becerileri de gelişecektir. Öğrenciler ülkelerinin kültürel değerlerini birçok farklı dijital içerikle paylaşacaktır.

Ara

Türkiye, Romanya, Sırbistan ve  Arnavutluk ortaklı “I learn by playing, I ‘m very happy” isimli eTwinning projemiz ile öğrencilerimizin  sürekli aktif, birbirleri ile paylaşım içinde oldukları, sevdikleri oyunları uyarlayarak grup çalışması yaptıkları, daha sosyal, daha paylaşımcı, toplum önünde kendileri daha iyi ifade edebildikleri bir ortam oluşturmayı  amaçlamaktayız.

Ara

Romanya,Slovakya,Ürdün, Gürcistan,Yunanistan, Türkiye ortaklı Future Scientists isimli eTwinning projemiz ile deney, araştırma ve incelemeler yaparak öğrencilerimizin bilgiye farklı yöntemlerle erişimini sağlamaya amaçlamaktayız.Bu proje ile öğrencilerimizin sorumluluk, işbirliği ve sosyal beceriler kazanmaları beklenmektedir.